2013. április 2., kedd

Macaron, Easter... :)

   Először is kezdeném a macaron-os történettel. A fejembe vettem, hogy márpedig én megpróbálom. Meg is próbáltam. Csak a végeredmény nem lett az igazi. :) AZ első adagot úgy odaégettem, hogy belepte a füst a konyhát, és olyan büdös lett bent, hogy azt nem lehet szavakba önteni. :D Hivatalosan kis "talpacskákak" kellett volna, hogy süljenek a süti aljára. Nekem éppen ez nem volt meg. :) Amúgy szépen megsült, finom is lett, és nagyon sokan értékelték. Na majd legközelebb. Nem adom fel, amíg nem sikerül. :) 
   Voltam Nórinál is a múlt héten, bár most sikerült egy jó kis légúti gyulladást beszednem sajnos. De hihetetlenül édes ez a Nudli, és Csipi. Mindig alkotnak valamit, sumákolnak, és ha leszidják Őket, tényleg elszégyellik magukat. Az a fej, amit vágnak, az a tekintet... :) Tisztára, mint egy gyerek. :) De nem lehet Rájuk haragudni, mert Csipi egyből ledönt a lábadról, próbál puszit adni bármi áron, Nudli pedig mindig hoz valamit a szájában, hol egy cipőt, vagy éppen szobapapucsot, és közben "táncol". A farkát maga alá csapva toporog, hatalmas fenékrisza közepette. Nagyon édes. :)
   És végül ugye a mostani hétvége eseményei: a húsvét. :) Hosszú hétvége, kirándulás, csokik, sütik. Apa és Attila "nyuszija" befészkelt az ágyamba... Attiláé a kispárnám alatt hagyta a csomagot, apué pedig a takaró alatt, a párnámnál, hogy lehetőleg, ha nem veszem észre, jól ráfeküdjek. :) Nem számítottam egyikre sem, így teljes volt a meglepetés. :) 
   Vasárnap este elmentünk Lajosékhoz, vacsoráztunk, könyveket néztünk a fotózásról, szórakoztattam a macskákat, Csipeszt és Fülest, lézeres tollal. Ahogy azt kergették... Hihetetlen forma két cicc. :) Levideóztam, ahogyan Móni jutalomfalatot ad Nekik, sőt, én is kipróbálhattam. Eltörtem négy darabba, és olyan szépen elvették, és főleg boldogan, hogy én macskától ilyet még nem láttam. nem vette ki a kezemből, nem szaladt el, ott megette helyben. :) Bezzeg az én macskáim!!! Kikapják a kezemből, és lehetőleg az egész padlót összemaszatolják, ahol csak lehet. Úgy a fél kazánházat! :) Hétfőn (szintén Lajosékkal) kimentünk Csikóspusztára. Útközben fotóztunk. Lajos és Attila sokat, míg mi Mónival megbeszéltük a csajos dolgokat. Én leginkább telefonnal fotóztam, de vannak géppel készültek is, azokat majd később töltöm fel. Most pedig jöjjön a "mutogatás", a képek felpakolása. :) Csodás napot kívánok Mindenkinek!

a (kicsit beteg) Macsek =(^.^)=



1. macaron - 1st step
2-3. night snack - egészséges nasi :)
4-6. avocado cream - step by step
7. toast with avocado cream
8. "BOCIKA" tejbegríze :) Apu kreálmánya
9-10. crazy spring
11. my new pet :)
12-14. sumákolós Nudli
15. hot chocolate with my Love
16. vidám szalvéta :)
17. oreo
18. viharfelhők húsvét vasárnap
19. nyusziiiiiiiiiiii :)
20. Attila-nyusziiiiii :) (Hitchcock DVD-k)
21. az út szélén találtam. megtarthatom??? :) imádnivaló szépség - "Black Beauty"
22-25. csodálatos kis tisztás, hihetetlen fényekkel
26. ön-árnyék-kép :)
27. sok-sok ibolya <3
28. ibolya Anyának <3
29. a kriptáig vezető út
30-32. kripta
33-34. borostyán 
35. Lajos a "trónon" :) - lesen











































2 megjegyzés:

  1. Csikóspuszta... Blaskovics kriptakápolna, és az azt körülölelő kiserdő... :)
    Igazi kis gyöngyszem számomra. Mindig találok valami újat, valami szépet ott! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Nekem egy nagyon kedves barátom mutatta ezt a helyet 2 évvel ezelőtt. Budainé Keczer Csilla. Hihetetlen kincset adott a kezembe. :)

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.