2013. szeptember 16., hétfő

"Itt van az ősz, itt van ujra"

..."S szép, mint mindig, énnekem." :) Ismét beköszöntött az ősz. Szeretem. Talán az egyik kedvenc évszakom. Színes, illatos, fényes, varázslatos. :) Nagy kedvencem az őszi erdő. Minden lépésnél ropognak a sárga, barna, vörös levelek a talpam alatt. Ahogy az első hideg megcsípi a leveleket és elkezdenek elszíneződni.
   A nyirkos hajnalokat, mikor reggelre már nem száradnak fel a szivárványos kis gömbök a növények leveleiről. A recsegő-ropogó ágakat a cipő talpa alatt. Hogy egy vékony sálat kell a nyakam köré tekernem. A pulóveres-farmeres időt. Az ősz illatát. A sötét felhőket, a morcos időt.
   Ilyenkor személy szerint nekem másra sincs kedvem, mint bevackolni egy vastag pokrócban az ágyra. Egy jó könyvvel, vagy éppen dvd-vel, és egy nagy bögre, gőzölgő teával. Esetleg kompóttal. :) Szeretem a bevackolós, esős délutánokat, ahogyan kopognak az esőcseppek az ablakon. Ha másért nem, hát azért, mert nem kint ácsorgok az esőben. :) De mindenképpen van egy hangulata. Varázslatos, talán, mint, amikor kicsi korunkban bunkert építettünk a paplanból, ahhoz tudnám hasonlítani. :)
  Szeretem a hajnali órákat. Minden ellenére. A látvány, az illatok, az érzés felbecsülhetetlen. A reggeli köd, a harmatos fű, és a felhőkön át előbújó Nap. A reggeli első sugarak melengetik az ember lelkét így ősszel már.  Azok a sugarak... A barna, hulló, ropogó levelek... Az a nagy, puha, barna takaró... A nyirkos avar illata, az esténként kóborló sünik... :) A hulló gesztenye... A kopaszodó fák, az ősz első illata...
   Azt nem tudom, más hogy van vele, de én nagyon szeretek sütni ilyenkor. :) Finom, illatos sütiket. Barackkal, szilvával, körtével, almával. A fahéjas almát. :) Aaaaaaaaaaaazt nagyon. :) Mézzel, dióval. :) És a töklámpások! Azok a csodás sárga töklámpások...! A fényük... A vicces arcok, a sok "világító arc" az utcákat megtölti élettel. :) És az utcákat járó gyerekek. :) Gyűjtik a csokikat, cukrokat, lelkesek, édesek, viccesek, ötletesek. :) Az ősznek is megvannak a maga csodái. Szeretem. :)
   Hiába tudom, hogy ezt már a tél váltja fel... Jön megállíthatatlanul. A maga csodáival. :) Ahogyan jött az ősz is. Nem hívtuk, mégis megérkezett. És szép, romantikus, bájos, kicsit a magaménak érzem. :)


   Most pedig tartozom egy bocsánatkéréssel, amiért nem volt időm írni egy ideje. Az életemben nagy fordulat állt be, remélem tartós marad. Beszámoló kicsit később, ilyenkor babonás vagyok, nem szeretnék semmit elkiabálni. :) Imádom, szeretem, jól érzem magam a bőrömben. :) A változás jó! :) Minden szépsége megvan az új életnek, mint például az állatkáim. :) Imádom a cica-rohamot, amikor haza érek. A sok kis döcögő, nyivákoló pamacs letámad, és követnek, bújnak. Csodás ez a szőrterápia. :) Ha nem kapom meg, hiányzik. <3


   Még egy teszt búcsúzásként: rendeltem manna szappant. Szkeptikus voltam az elején, nagyon is, hiába olvastam csupa jót róla... Ám azt kell mondjam, hogy mikor megérkezett, már akkor csalódtam. Pozitívan. :) Az illatos doboz... Már így érződött, hogy itt valami finomság lapul. :) Én a "problémamentes bőr" csomagot rendeltem meg. Ami meglepetés volt, hogy kaptam egy ajándék ében arctisztító szappant is. :) 
   Azért volt kellemes meglepetés, mert a rendelt csomag tartalmán kívül küldték, valamint, mert a csomagon túl gondolkodtam benne, hogy szívesen kipróbálnám ezt is, csomag ide, csomag oda. :) És teljesült a vágyam, még, mielőtt kigondoltam volna szinte. Arról ne is beszéljünk, hogy tényleg 1 munkanap volt a szállítási idő, valamint nem volt szállítási költség sem, ahogyan ígérték is.
   Nem volt mellébeszélés, sem üres ígéretek. És amit a csomag mellé kaptam ígéret? Szintén teljesült. Eleinte pattanásaim voltak, amíg a bőröm tisztult, méregtelenített, de azóta kevésbé zsíros, valamint sokkal szebb. :) KÖSZÖNÖM Neked Szappantündér. :)

   Remélem csodálatos, tartalmas hétvégétek volt! Kellemes hétkezdést kívánok, sikeres hetet! :)

a Macsek =(^.^)=


1. jasmine green tea :)
2-4. cicák :)
5. hungarikum fesztivál
6-7. veterán autók a hungarikumon
8-10. naplemente a hídról, csodálatos
11. finom egérke :)
12. homemade (banana) frozen yogurt with grapes
13. rántott hal :)
14. okosság :D
15. alvó Fickó
16. coffee with Mommy :)
17. új barátok
18. netkutya :)
19. Mártély
20. "reggeli" :)
21. a reggel első sugarai
22-23. útközben
24-26. esti pillanatképek
25. "Garfield", aki Gyufa :)
26. a mannák
27. villamosra várva
28. panelrengeteg, avagy a kilátás
29. Hello autumn! :)
30-31. esti látkép
32. Mc Flurry 
33-34. ablakdíszek :)
35-40. ópusztaszer :) (promenád kis- és nagyváros)
41. hatalmas perec :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.