2013. július 31., szerda

Hogy is van ez?

   A következő kérdésem egy nagyszerű témát boncolgat. :) Alig várom az érdekfeszítő megnyilvánulásokat. :) Az utolsó bejegyzésem után kaptam egy eléggé pocskondiázó levelet egy, a személyiségét nem vállaló embertől. Megmosolyogtató, mert én őszintén írtam a saját gondolataimról, ám ő név nélkül, kép nélkül, személyiségét és arcát nem vállalva mocskolódott. :) Megnyugtatásul: tudom, hogy ki írta, nagyon a lelkébe gázolhattam az előző bejegyzésemmel. :) 
   Ami vicces: előre leszögeztem, hogy eszemben nincs megbántani senkit, ez csak a saját véleményem. Az ember már ezt sem vállalhatja. Sajnos. Mindenki jön az álszent szövegekkel, hogy "Őszintén mondd meg kérlek a véleményed." Ha pedig megadod neki, amit kér: jön a pocskondiázás, mocskolódás, fújás, örök harag, na meg a sértődés. :) 
   Mindenhol erre szólítanak fel, hogy vállald önmagad! Ezt hirdetik. Légy önmagad, vállald a személyiséged, az ízlésed, a nézeteidet. Ha pedig megteszed: menekülj!!! :) Nagyon érdekes, kettős dolog ez. Akárhogy is próbálkozol, nem kerül egyensúlyba az a bizonyos mérleg, az tuti! :) Próbálkozhatsz kicentizni, dekázni... Mi értelme? Mindenki a hazugságot várja el, a kegyes hazugságot. Amivel őt fényezed, vagy a kegyibe férkőzöl.
   Ha pedig így teszel: hazugnak bélyegeznek. Hol van az egészséges egyensúly? Felborult. :) 
   Azért ez valahogy nem tud elkedvetleníteni. Miért? Mert viccesnek találom a gondolatot. Nézzétek ti is ebből a szemszögből. Ha őszinte vagy és vállalod magad (amit hirdetnek, amire buzdítanak), akkor nagyképű vagy, ítélkező, bunkó, szemét. Ha pedig hazudsz, hogy ne sérts meg senkit semmivel, még véletlenül se, akkor pedig hazug vagy. Na? Ki érzi a helyzet komikusságát? :)
   Kicsit groteszk. Jó, nem is kicsit. :) Gyakorlatilag egy megoldásod van: csendben maradsz és te leszel a figyelő. :) Az, aki megfigyel, majd magában megállapítja a dolgokat. Így lehetsz őszinte anélkül, hogy bárkit is megbánts, megsérts vagy vádoljanak. :) Egyszer hallottam egy nagyon jó idézetet: "Mielőtt megszólalsz, gondold meg, szebb-e az, amit mondani akarsz, mint a csend, amit megtörsz vele."

Fotó: Farkas Fotó





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.